O noua grila de salarizare pentru medici – de la 15 septembrie (AUDIO)

O comisie specială va calcula noile venituri atât pentru medici și asistente cât și pentru personalul auxiliar. Liderii sindicali au refuzat oferta oferta de creștere a salariilor în două trepte, cu 5 % din decembrie și cu încă 5 procente din martie anul viitor. Ei au cerut majorări pentru toți angajații din sistemul sanitar.

Noua grilă de salarizare pentru medici ar trebui să fie gata până la 15 septembrie.

Reprezentanții Ministerelor Sănătății, Finanțelor și Muncii alături de liderii sindicali ai SANITAS se reunesc în această perioadă într-o comisie specială.

Aceasta va stabili veniturile pentru toți cei care lucrează în sistemul sanitar, de la doctori și asistente până la personalul auxiliar.

Liderii sindicali au refuzat oferta oferta de creștere a salariilor în două trepte, cu 5 % din decembrie și cu încă 5 procente din martie anul viitor – ofertă valabilă doar pentru cei care au salarii sub 1500 de lei pe lună.

Lidera sindicatelor SANITAS din județul Dolj, Ileana Ionescu – AUDIO 1.

Sindicaliștii din Sănătate spun că totul depinde de negocierile care se vor purta cu Ministerul Finanțelor și că, dacă noua grilă de salarizare nu este gata până la jumătatea lunii septembrie, vor relua protestele – AUDIO 2.