Confidenţialitate

Facebook, în centrul unei noi controverse

Facebook se confruntă cu o nouă situație controversată după ce joi a fost publicat un document intern al vice-președintelui Andrew Bosworth, anunță The New York Times.

Memo-ul arată că era foarte important ca rețeaua socială să crească cu orice preț, chiar dacă prin intermediul acestei platforme ar fi fost organizate atacuri teroriste care ar fi putut cauza nenumărate morți.

În documentul din 2016, Andrew Bosworth scria : “Poate vor muri oameni într-un atac terorist organizat cu ajutorul instrumentelor noastre. Noi vom continua să conectăm oameni. Noi credem atât de puternic în conectarea oamenilor, așadar orice facem pentru a crește este justificat.”.

Atât Bosworth, cât și Mark Zuckerberg, CEO Facebook, au dezmințit acest memo, care a fost publicat de BuzzFeed News.

Publicarea notei a creat agitație în rândul angajaților Facebook, din mai multe motive.

Unii se tem că vor urma dezvăluiri și mai dăunătoare, alții spun că rețeaua trebuia să fie mult mai transparentă cu toată lumea, iar alții vor ca cei care au dus această notă la presă să fie găsiți și sancționați.

Bosworth, autorul documentului, a postat pe Twitter o reacție la acest nou scandal :”Nu am fost de acord cu acest mesaj, chiar în momentul în care l-am scris. Scopul acestei note, la fel ca a multor altor mesaje interne, a fost să aduc în discuție subiecte care considerau că merită mai multă atenție în compania noastră.”.