Confidenţialitate

O navă cu peste 18.000 de tone de porumb din Ucraina a ajuns în Spania folosind o nouă rută maritimă | AUDIO

O navă cu peste 18 mii de tone de porumb din Ucraina a ajuns în Spania folosind „o nouă rută maritimă” care folosește și o cale terestră. S-a reușit astfel evitarea blocajului din porturile ucrainene.

Cele 18 mii de tone de porumb din Ucraina au fost transportate cu mai multe camioane spre Polonia. Acolo au fost încărcate în nava Alppila – o navă de marfă sub pavilion finlandez – care a staționat în portul polonez Swinoujscie – de la Marea Baltică.

De aici nava a plecat spre Spania ocolind foarte mult, în comparație cu rutele obișnuite folosite înainte de conflictul militar. A ajuns în portul A Coruña, notează CNN.

Producătorii de furaje pentru animale din regiunea Galicia – Spania importă 40% din porumbul său din Ucraina între ianuarie și iunie în fiecare an.

Oficialii din Ucraina spun că încearcă să stabilească noi rute cu România, Polonia și statele baltice pentru a permite celor 22 de milioane de tone de cereale blocate în porturile ucrainene să „ajungă la destinație”.

Sursa foto: Unsplash / Kamlesh Hariyani

Citește și: Rușii au ocupat cea mai mare parte a orașului ucrainean Severodonețk, inclusiv centrul, de unde i-au alungat pe soldații ucraineni | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.