Confidenţialitate

Ucraina cere arme grele pentru a se putea apăra în fața rușilor | AUDIO

Înainte de întâlnirea de miercuri a miniștrilor Apărării din NATO, Ucraina a realizat o listă cu armele grele de care are nevoie. Consilierul președintelui ucrainean, Mykhailo Podolyak, a scris pe Twitter ca pentru a pune capăt războiului țara are nevoie de paritate cu armele grele.

Potrivit consilierului Podolyak, Ucraina are nevoie: „1.000 de obuziere de calibru 155 mm; 300 de sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS) 500 de tancuri; 2.000 de vehicule blindate; 1.000 de drone”.

Acestea ar ajuta Ucraina să se apere pentru că, așa cum declara președintele finlandez Sauli Niinisto, Rusia folosește în acest razboi arme foarte puternice, precum bombele termobarice sau bombele cu vid, care sunt de fapt arme de distrugere în masă.

Declarația președintelui finlandez vine în momentul în care un raport al Amnesty International susținea că Rusia a folosit bombe cu dispersie interzise în orașul Harkov.

De la începutul războiului în Ucraina, țările membre NATO au alocat peste 7,5 miliarde de euro în echipamente militare pentru Ucraina. 4,3 miliarde de euro din aceasta sumă provin din Statele Unite. Marea Britanie a promis 880 de milioane de euro, în timp ce Uniunea Europeană a alocat 2 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rușii au ocupat cea mai mare parte a orașului ucrainean Severodonețk, inclusiv centrul, de unde i-au alungat pe soldații ucraineni | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.