O grădiniță din București oferă cazare pentru copiii ai căror părinți vor să protesteze. Bucureșteni și hosteluri oferă cazare pentru românii din țară

Conducerea unei grădinițe private din București vine în sprijinul părinților care vor să meargă la proteste: își pot lăsa copiii în grija educatoarelor acestei grădinițe.

Singura condiție impusă de grădinița Tom Sawyer este ca micuții să aibă hainde de schimb și o gustare.

”Dacă vreţi să ieşiţi diseară la protest şi nu aveţi cu cine să vă lăsaţi copiii acasă, Grădiniţa «Tom Sawyer» are uşile deschise pentru toţi copiii cu vârste de peste doi ani până la o oră nedeterminată. Copiii pot chiar înnopta acolo, singura rugăminte este să le aduceţi haine de schimb şi o gustare. Garantez pentru minunata educatoare care s-a gândit “Şi 10 copii dacă vin, înseamnă 20 de oameni în plus la protest”.

Reprezentanţii grădiniţei au rugămintea ca părinţii să anunţe din timp prin comentarii sau mesaje private dacă vor să-și lase copiii în grija educatoarelor.

Cazare și pentru protestatarii din țară

Tot în sprijinul românilor care vor să vină la București să protesteze, mai multe hosteluri din centrul Capitalei au anunțat că pun la dispoziţie camere pentru cazare.

În acest sens a fost înființat un grup pe Facebook, denumit ”Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului”.

Hostel Little Bucharest (strada Smârdan 15) şi Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest (strada Smârdan 7) şi-au anunţat sprijinul pentru manifestanţi. Cei care sunt interesaţi trebuie să facă rezervări la adresele email oldtown@littlebucharest.ro cu numele şi numărul persoanelor, respectiv sky@puravidahostels.ro.

Nu doar hostelurile vin în sprijinul manifestanților. Mai multe persoane fizice au anunţat și ele că oferă locuri de cazare pentru cei care locuiesc în afara Bucureştiului şi vor să vină în Piaţa Victoriei să protesteze.

”Găzduim, în limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie şi intenţionează să participe la protestele din zilele acestea, însa nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e şi a voastră (pentru provincie)” şi ”Ofer cazare pentru trei persoane, în Bucureşti, pe perioada nedeterminată, mai exact pâna îi dăm jos”, sunt doar câteva dintre anunțuri.

 Ceai, cafea și supă pentru manifestanți

Inclusiv cafenele și baruri din zona centrală a Bucureștiului au anunțat că vor oferi ceaiuri calde, cafele, supe pentru manifestanți.

”Vino cu o poză cu tine la protest şi cafeaua e din partea noastră!”, spun reprezentanţii Atelier Pinion din Bulevardul Dacia 23. ”În drum spre Guvern (sau la întoarcere), ceai din partea casei (program non-stop: Bistro by Green Hours: 09.00 – 00.00 & club: 18.00 – 09.00)”, este mesajul celor de la club Green Hours, Calea Victoriei 120. Şi Bocca Expresso bar oferă o cafea până la ora 22.00.

Bistroul Modelier pregăteşte ceai cald, după ora 18.00. ”Nu-mi vine sa cred de cata solidaritate mai pot da dovada romanii. Se pare ca înca nu am obosit. După ora 18.00, la 10 minute de Piaţa Victoriei”, spun reprezentanţii barului.

Aproximativ 200-300 de supe calde va aduce Yellow, în Piaţă Victoriei, între orele 15.30-16.00.

InLight aduce ceai toată ziua în piaţă. ”În drum spre Piaţa Victoriei treceţi pe la Pain Plaisir, strada Barbu Delavrancea nr 1, pentru o porţie de biscuiţi. Cadou. Parola: #nuOUG”, este mesajul bistroului pentru protestatari.

Și firme de publicitate au anunțat că îşi pun la dispoziţie spaţiul şi vopselurile pentru bannere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS