Confidenţialitate

O firmă din Turcia a câștigat licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice noi

Autobuzele electrice vor ajunge la București spre finalul anului viitor. Bucureștiul va avea și 100 de troleibuze noi, dar abia peste 2 ani, spune primarul general Nicușor Dan.

La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de autobuze electrice noi, au depus oferte 6 firme: două din Turcia și câte una din România, Polonia, Israel și Germania.

Contractul a fost atribuit companiei turcești Karsan Otomotiv și va fi semnat după ce expiră perioada de 10 zile de la depunerea contestațiilor.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că autobuzele vor fi livrate în termen de 10 luni de la semnarea contractului, adică cel mai devreme în luna octombrie a anului viitor.

Edilul menționează că autobuzele au o autonomie de peste 500 de kilometri între încărcări, o lungime de 12 metri și 3 uși duble și sunt dotate cu aer condiționat.

Primăria va plăti pentru aceste autobuze electrice aproape 300 de milioane de lei fără TVA, bani din fonduri europene nerambursabile.

În ceea ce privește achiziția a 100 de noi troleibuze, municipalitatea a acceptat oferta firmei poloneze Solaris.

Troleibuzele vor fi livrate în termen de 22 de luni de la semnarea contractului.

Foto: Shutterstock

Citește și: Miniștrii Energiei din UE încearcă din nou să găsească o variantă pentru a plafona prețul gazelor naturale