O femeie și copilul ei de opt luni, izolați la Târgu-Jiu după venirea din Italia

Un bebeluș de opt luni și mama sa, care a venit recent din Italia, sunt izolaţi la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu, ca suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

Directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că bebelușul de opt luni și mama lui rămân izolați în Secția de Pediatrie, până când se va stabili dacă fetița este infectată cu noul coronavirus.

„Copilul a venit ieri, cu mama, a fost internat în Secția Pediatrie, într-un izolator. În momentul de față i-au fost recoltate probe pentru coronavirus și au fost trimise la Institutul Matei Balș, se așteaptă astăzi , cel târziu mâine, rezultatul probelor. Este izolat în același salon cu mama, având grup sanitar propriu, izolatorul este specific pentru așa ceva. Copilul are febră și tuse. Mama nu prezintă niciun simptom, deocamdată”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu.

Mama bebelușului a venit în țară în 20 februarie, din Italia, însă copilul nu a călătorit, spun medicii.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă epidemiologică în acest caz și spun că mama a fost în zona Lombardia.

„Copilul are o stare generală ușor ameliorată. Mama a zis că vine din Italia, din Lombardia. A fost testată și mama”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Încă un copil din Galați, în vârstă de trei ani, și mama lui au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind suspecți de infecție cu coronavirus. Astfel, numărul celor internați ajunge la șapte persoane.

Alte patru persoane sunt în carantină, într-un centru special, iar 364 au fost izolate la domiciliu.

Primele trei teste ale persoanelor internate în spital cu suspiciune de coronoviroză sunt negative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS