O femeie din Australia a stat în comunitate 4 zile, infectată cu noua tulpină de coronavirus

O femeie care făcea curățenie într-un hotel din  Brisbane, Australia, a fost depistată cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit autorităților, ea s-a plimbat timp de patru zile înainte de a se confirma infecția.

Tânăra este angajata unui hotel din Queensland și a fost diagnosticată cu noua tulpină de coronavirus care face ravagii în Marea Britanie.

Tânăra, în vârstă de 20 de ani, lucrează la un hotel din Spring Hill. Ultima dată, a fost de serviciu pe 2 ianuarie, în condițiile în care avea rezultate negative la un test Covid. Pentru că s-a simțit rău, a cerut un alt test Covid miercuri seară.

Acum, oficialii din sănătate încearcă să găsească urgent contactele tinerei, după ce aceasta a ieșit în comunitate timp de patru zile în timp ce era infectată. Autoritățile bănuiesc că femeia s-a infectat în jurul datei de 2 ianuarie.

Înainte de acest caz, doi călători întorși la Sydney, trei la Perth, patru în Victoria și unul în Australia de Sud fuseseră diagnosticați cu noua tulpină, dar nu au ieșit din carantină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS