Confidenţialitate

O fată de 12 ani are un IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking

O fată în vârstă de 12 ani din Essex, Anglia, a obținut un scor de 162 de puncte la testul de inteligență Mensa – cu două puncte mai mult decât Albert Einstein și Stephen Hawking.

Scorul mediu la testul Mensa este 100, iar cel considerat „genial” e 140. Tatăl lui Nicole Barr a dus-o la test cu bănuiala că va fi acceptată în comunitatea Mensa, scrie Mashable.

„Mă așteptam să se descurce bine. Știam că are o minte rapidă când vine vorba de probleme și puzzle-uri. Nu am vrut să pun vreo presiune asupra ei, așa că am mers de dragul distracției”, a spus tatăl fetei, care a aflat mult mai târziu că scorul obținut – 162 – era cel mai mare posibil.

„Când am aflat că am obținut un scor atât de mare, a fost atât de neașteptat. Am fost șocată”, a spus fetița în vârstă de 12 ani, potrivit The Mirror.

Punctajul lui Nicole o plasează în top 1% din populație, a spus un purtător de cuvânt al organizației Mensa, după ce prestigioasa societate a confirmat rezultatul impresionant: „Doar copiii pot obține un scor mai mare de 161, pentru că acesta este scorul IQ maxim pentru un adult. Testul este adaptat ca vârstă pentru copii. Deși un scor de 162 nu e neapărat nemaiîntâlnit, e totuși destul de rar”, a precizat purtătorul de cuvânt.

În ceea ce privește aspirațiile ei, Nicole se ocupă de teatru în timpul liber, dar speră să pătrundă în câmpul medical.

„E un copil care muncește din greu. Rămâne după școală pentru clubul de teme și nu lipsește nicio zi”, a povestit mama lui Nicole. „A început să observe de la o vârstă fragedă greșeli în cărți și reviste. E o fată veselă căreia îi place să se distreze și care cere de fiecare dată teme în plus… E determinată să termine școala și să meargă la facultate ca să devină pediatru.”

FOTO: Jim Barr/ Yahoo