„Alpii Transilvaniei”, incluși de New York Times în topul locurilor de vizitat în 2020

„Alpii Transilvaniei” sunt promovați alături de destinații precum Bolivia, Washington, Paso Roble sau Sicilia, într-un top al celor 52 de locuri de vizitat în 2020, realizat de publicația New York Times.

Publicația americană propune o vizită în Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau o drumeție în munții Făgăraș, lăudând Transfăgărășanul, „o destinație în sine pentru pasionații de mașini”.

Potrivit sursei citate, 65% din pădurile seculare ale Europei se află în România. „Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământulu, ci vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare”, scrie jurnalistul Gabriel Leigh.

„Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri având în vedere că, în ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită”, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne”, se mai arată in topul realizat de New York Times.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS