O coloană de maşini de la Antifraudă se îndrepta ieri către un loc neprecizat

Joi, la orele amiezii o coloană de aproximativ 15 mașini ale ANAF a fost fotografiată aparent pe Centura Capitalei, înspre Autostrada Soarelui.

Imaginea, publicată pe Facebook, a devenit rapid virală. Potrivit lui Petru Berciu, cel care a postat fotografia pe contul său de Facebook, maşinile ANAF se îndreaptă spre litoral.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii ANAF au precizat că, deşi în comentarii se precizează că maşinile ANAF sunt pe Autostrada A2, acestea nu se deplasează către litoral.

Aceştia au mai precizat că nu pot menţiona care este destinaţia inspectorilor ANAF pentru că este o acţiune inopinată şi nu pot furniza asemenea informaţii, pentru că s-ar putea înţelege unde se va desfăşura acţiunea de control.

Deşi iniţial s-a vehiculat că automobilele se deplasau spre litoral, pe Autostrada Soarelui A2, maşinile erau, de fapt, pe autostrada A3 Bucureşti-Borş, din care sunt construite doar două porţiuni: Bucureşti-Ploieşti, cu excepţia a 6,5 kilometri, şi Câmpia Turzii-Gilău.

Reprezentanţii ANAF şi ai Direcţiei Antifraudă au confirmat că este vorba despre o misiune a Direcţiei Antifraudă şi că maşinile se deplasau pe A3, fără să ofere alte detalii legate de destinaţia vizată.