Confidenţialitate

O chitară veche de aproape 150 de ani a fost distrusă în timpul filmărilor pentru ”The Hateful Eight” – VIDEO

Kurt Russell, unul din actorii  principali din pelicula “The Hateful Eight”, regizat de Quentin Tarantino, a distrus în timpul filmărilor, o chitară. Nu una oarecare însă, ci o piesă de muzeu, datată din 1870.

Reprezentanţii Martin Guitar Museum, deţinătorii de drept ai instrumentului muzical, au declarat că, atunci când Tarantino le-a cerut o chitară pe care să o folosească în film, li s-a spus că scenariul prevede distrugerea unui astfel de instrument, însă nu şi că vor folosi chiar chitara originală pentru secvenţă.

Ulterior, acestora li s-a spus că toată întâmplarea a fost un accident şi, chiar dacă au fost remuneraţi pentru dauna produsă, pierderea culturală şi istorică rămâne una semnificativă, chiar nepreţuită, afirmă reverb.com.

Ca urmare a acestui eveniment, Martin Guitar Museum a declarat că nu-şi va mai împrumuta obiectele pentru producţia de filme.

“The Hateful Eight”, filmul din 2015 al lui Quentin Tarantino, spune povestea unui vânător de recompense şi a prizonierei sale, care pornesc într-o călătorie unde întâlnesc mai multe personaje dubioase. În cadrul unei secvenţe din film, John Ruth, interpretat de Kurt Russell, prinde o chitară la care cânta prizoniera sa, Daisy, interpretată de Jennifer Leigh, şi o trânteşte de pământ pînă când se sparge.

Filmul a primit 3 nominalizări la Oscar, plus alte încă 69 de nominalizări şi 23 de premii obţinute până acum la alte festivaluri de film.

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis