Confidenţialitate

O casetă cu muzică nelansată a trupei Oasis, dezvăluită de un designer grafic al formaţiei

O casetă cu muzică nelansată a trupei Oasis, din anul 1995, a fost dezvăluită de un designer grafic al formaţiei, Brian Cannon, care a creat copertele pentru trei dintre albumele grupului muzical, potrivit contactmusic.com.

Brian Cannon a publicat pe internet o fotografie cu caseta, duminică, spunând că aceasta conţine o melodie înregistrată de Noel şi Liam Gallagher, care nu a fost lansată până acum.

Caseta include versiuni ale hitului ”Wonderwall”, dar şi înregistrări cu Noel Gallagher, care vorbea cu membrii trupei în timpul unei sesiuni de înregistrări, potrivit lui Brian Cannon, care a conceput copertele albumelor ”Definitely Maybe”, ”(What’s The Story) Morning Glory?” şi ”Be Here Now”.

Anunţul despre descoperirea casetei a fost făcut în aceeaşi zi în care regizorul Matt Whitecross a lansat primul trailer al noului său documentar dedicat trupei Oasis, ”Supersonic”, la Festival No. 6.

Întrebat de un fan dacă caseta este primul demo al trupei, Cannon a spus că înregistrările au fost făcute ”puţin mai târziu”. El a refuzat să publice pe internet conţinutul casetei, în ciuda rugăminţilor şi ofertelor fanilor, potrivit nme.com.

caseta oasis

Oasis a fost o formaţie rock engleză, înfiinţată în Manchester în anul 1991. Având la bază fosta trupă The Rain, grupul Oasis a fost creat de Liam Gallagher (voce), Paul Arthurs (chitară), Paul McGuigan (bas) şi Tony McCarroll (tobe), cărora li s-a alăturat la scurt timp fratele mai mare al lui Liam, Noel Gallagher (chitară şi voce). Trupa s-a destrămat în 2009.

Foto: Brian Cannon/Facebook