O aplicație românească dezvăluie altfel orașele București, Brașov, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara

Aplicația românească  Questo, lansată oficial joi, propune un nou mod de explorare pentru 6 orașe: București, Brașov, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara. Utilizatorii aplicației Questo au la dispoziție mai multe trasee pe care le pot parcurge rezolvând o serie de indicii care îi îndeamnă să interacționeze cu mediul și să observe lucruri pe care în mod normal le-ar fi ignorat.

Fiecare traseu (quest) din aplicație are o descriere și informații legate de punctul de plecare, durata și lungimea sa. Odată porniți la drum, exploratorii primesc un prim indiciu pe care trebuie să îl rezolve pentru a descoperi un loc și o poveste autentică, ceva care să merite ținut minte. Poveștile din aplicație sunt atât informații istorice prezentate într-un limbaj comun, cât și legende locale.

“Am dezvoltat Questo plecând de la o nevoie personală, cea de a vedea orașul așa cum este el, prin ochii localnicilor. Acum, aplicația asta face, te plimbă printr-un oraș dintr-o perspectivă locală, prin acele locuri știute doar de cei care merg zilnic pe acolo, locuri cu povești, pline de viață. Traseele noastre din aplicație au fost construite de localnici, care ne-au dezvăluit tot felul de locuri ascunse, legende și anecdote”, spune Claudiu Petria, Co-Founder&CEO (Chief Explore Officer)

Questo este o aplicație gratuită, dezvoltată de un grup de tineri antreprenori din București, care este disponibilă începând de astăzi pentru download din Google Play și App Store.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS