Confidenţialitate

O agenție de știri din Siria a relizat cel mai interesant proiect video interactiv

O agenție de știri din Siria vine un proiect cel puțin interesant. Este vorba despre un video interactiv la 360 de grade în care prezint pagubele războiului.

Este vorba despre un raport al pagubelor războiului prezentat într-un clip video, de 5 minute, în care utilizatorul poate schimba foarte ușor perspectiva din care vede imaginile.  Practic, în orice moment, chiar din fereastra de youtube poți folosi săgeți pentru a controla perspectiva similar cu mișcarea naturală a capului.

Clipul a fost realizat de un jurnalist într-un oraș din nordul Siriei, aproape de granița cu Turcia. Imaginile au fost capturate folosind un sistem cu șase camere iar rezultatul a fost optimizat pentru headset-urile de realitate virtuală la Paris.

După cum relatează jurnaliștii Playtech.ro, inițiativa ne demonstrează faptul că televiziunile s-ar putea orienta în viitor către dispozitivele de realitate virtuală pentru a face experiența cât mai interactivă.

Orașul în care s-a filmat a fost devastat de bombele și luptele desfășurate în ultimii patru ani. A fost preluat de rebeli în luna aprilie și distrus aproape în întregime.

Potrivit statisticilor, războiul din siria a împins 80% din populația țării în sărăcie și a redus speranța de viață cu 20 de ani.