Confidenţialitate

Nunțile și botezurile pot avea loc cu cel mult 200 de invitați, în interiorul restaurantului | AUDIO

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, anunță Guvernul care a luat noi măsuri de relaxare ce se vpr aplica din 12 iunie. Una dintre ele este permisiunea ca nunțile, botezurile sau alte evenimente private să poată avea loc cu un număr de maxim 200 de persoane în interior. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne explică în ce condiții.

”Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, e vorba de nunți și botezuri aici, la un număr de participanți de maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea a 2 metri pătrați, tot cu condiția – vaccinat, testat sau trecut prin boală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La stabilirea numărului de persoane nu vor fi luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În același timp, în exterior, evenimentele private pot fi organizate la capacitate maximă în aceleași condiții: vaccinare, testare sau dovada că persoanele au trecut prin boală.

”Au interpretat că dacă noi spunem în exterior atâta și în interior atâta, atunci facem o nuntă cu număr dublu și punem 400, afară 200 și înăuntru 200. Nu asta este discuția, atenție, nu vorbim de dublu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alte măsuri de relaxare prevăzute în ordonanța guvernului sunt: organizarea de evenimente în cadrul campaniilor electorale cu până la o mie de persoane și deschiderea punctului de frontieră de la Rădăuți-Prut. În plus, ordonanța prevede și că la ultimul meci pe care România îl va găzdui din campionatul European, cel din optimi, accesul publicului să fie permis până la 50 la sută din capacitate