Confidenţialitate

Numire controversată la Poliția din Galați: Un ofițer care le dădea informații traficanților de droguri a ajuns șef

Un ofițer interzis de DIICOT, pentru că le dădea informații din dosare traficanților de droguri din Brăila, a fost numit șeful biroului care se ocupă de prinderea infractorilor urmăriți general. Ofițerul este fiul unui fost procuror general al României și rudă cu șeful Poliției din Galați.

Comisarul șef Victor Sâmpetru a fost pus la dispoziție anul trecut, de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, după ce DIICOT Galați i-a retras avizul de acces la dosare. Parchetul Antimafia și-a motivat decizia arătând că Sâmpetru a divulgat informații din dosare unor traficanți de droguri din Brăila, fiind reperat pe interceptări sub numele de cod “Profesorul”.

Odată rămas fără aviz, comisarul șef Victor Sâmpetru a fost obligat să plece de la Combaterea Crimei Organizate și a fost preluat de IPJ Galați, condus de comisarul șef Cornel Mototolea, cu care are o relație de rudenie. În luna februarie, șeful IPJ Galați a forțat numirea comisarului șef Sâmpetru în funcția de șef al Serviciului Arme, însă planurile i-au fost zădărnicite de dezvăluirile din presă.

Deloc de neglijat este și faptul că Victor Sâmpetru este fiul fostului procuror general adjunct al României, Marcel Sâmpetru, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în 2015, pentru divulgarea de informații nedestinate publicității. Procurorul Sâmpetru a fost implicat în multe alte scandaluri și dosare penale legate de Rafo Onești, Banca Agricolă, Sorin Ovidiu Vântu, Mafia SRI sau Omar Hayssam. Am solicitat IPJ Galați un punct de vedere despre această numire, dar ne-a cerut să trimitem o solicitare pe e-mail.

Foto/ IPJ Galați