Confidenţialitate

Decizie în cazul morții lui Patrick Ekeng. Medicul acuzat că nu a acordat primul ajutor, 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel București a dat decizia finală în cazul morții fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng și a decis ca Mihaela Duță, medicul de pe ambulanța PULS, să fie condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Potrivit Main News, medicul a primit și 60 de zile de muncă în folosul comunității și a fost obligată să plătească 40.000 de euro drept despăgubiri.

În primă instanță, medicul fusese condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și plata a 20.000 de euro drept despăgubiri, fiind acuzată că nu i-a acordat primul ajutor fotbalistului.

Curtea de Apel București a decis însă să majoreze daunele morale, de la 20.000 de euro la 40.000 de euro.

„Majorează suma stabilită cu titlu de daune morale pentru apelanta-parte civilă Ngo Ebga Epse Ekeng Celine Marie, de la 20.000 euro la 40.000 euro. În baza art. 397 alin. 1 Cod proc. pen. rap. la art. 20 alin. 1 şi 4 Cod proc. pen. respinge cererea privind acordarea de despăgubiri materiale”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Vă reamintim, fotbalistul camerunez Patrick Ekeng, ce făcea parte din lotul echipei Dinamo București, a decedat la vârsta de 26 de ani, pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul Constanța.

Fotbalistul s-a prăbuşit pe gazon, în timpul meciului, fără a avea însă un contact în prealabil cu vreun adversar. Ulterior, ancheta în cazul morții fotbalistului a arătat că Patrick Ekeng suferea de afecțiuni de sănătate care impunea restricția practicării sportului de performanță.