Confidenţialitate

Numeroase zboruri din Europa sunt anulate din cauza grevelor și a lipsei de personal. Călătoriile estivale, afectate

În aceste zile dar și în săptămânile care urmează sunt proteste ale angajaților EasyJet, Ryanair sau British Airways. Anulările, întârzierile și cozile care durează ore întregi au deja un impact inevitabil asupra călătoriilor de vară în Europa. 

La Ryanair vor fi în perioada următoare mai multe greve declanșate de însoțitorii de bord nemulțumiți de condițiile de muncă. Vor fi afectate zborurile Ryanair din Spania în perioadele 24-26 iunie și 30 iunie – 2 iulie, din Portugalia și Belgia în perioada 24-26 iunie, din Italia în 25 iunie și din Franța în perioada 25-26 iunie, transmite Euronews.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Spania.

Nemulțumit de salarii, personalul de cabină al EasyJet va intra în grevă timp de 9 zile în luna iulie, între 1 – 3, 15 – 17 și 29 – 31 iulie, chiar în momentul în care începe sezonul vacanțelor de vară.

Personalul de la sol și de cabină al British Airways a votat săptămâna trecută că va susține o acțiune sindicală din cauza salariilor mici.

Probleme nu sunt doar din cauza grevelor

Aeroportul Schiphol din Amsterdam și Gatwick din Londra, al doilea ca mărime din Marea Britanie, vor limita numărul de zboruri zilnice în iulie și august din cauza numărului personalului redus.

Doar în Marea Britanie ar urma să fie anulate 4.000 de zboruri.

Și Lufthansa a anulat aproape 1.000 de zboruri programate în iulie din cauza personalului insuficient.