Confidenţialitate

Numărul cazurilor de variola maimuței la nivel mondial, în scădere după 4 săptămâni de creștere

O veste bună în ce privește evoluția cazurilor de variola maimuței: numărul de infectări a scăzut cu 21% față de săptămâna trecută. Au fost raportate 5.900 de pacienți care s-au infectat, față de aproape 7.500 în săptămâna precedentă.

Mai multe state continuă vaccinarea, dar în România încă se așteaptă vaccinurile și nu e clar cui și în ce condiții vor fi administrate.

Germania se află în topul primelor patru ţări cu cele mai multe cazuri, fiind depăşită de Statele Unite (cu peste 14.000 de cazuri), Spania şi Brazilia.

Pacienții infectați au acces la prezentări generale pe site-urile instituțiilor sanitare din țările lor. Prin rețelele sociale, unele persoane aflate în plină evoluție a bolii, își prezintă situația, cu speranța că vor ajuta și alți pacienți îngrijorați.

Majoritatea cazurilor sunt ușoare și pacienții își revin în câteva săptămâni.

În săptămâna 15-21 august au fost raportate cu 21% mai puţine cazuri decât în săptămâna precedentă, arată datele actualizate ale Organizației Mondiale a Sănătății. Este o veste bună, după 4 săptămâni de creșteri continue.

„Această situaţie ar putea să reflecte primele semnale ce atestă scăderea cazurilor în regiunea Europa, însă acest aspect va trebui să fie confirmat ulterior”, au declarat experții OMS.

În schimb, în America de Nord şi America de Sud, numărul cazurilor de variola maimuţei a continuat să crească.

Datele centralizate: au fost confirmate 41.600 de cazuri şi 12 decese în 96 de ţări de la începutul acestui an.

Citește și: Franța: Primul caz de variola maimuței la un animal de companie. Câinele a dormit în același pat cu stăpânii săi infectați

Foto: Shutterstock