Confidenţialitate

Franța: Primul caz de variola maimuței la un animal de companie. Câinele a dormit în același pat cu stăpânii săi infectați

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuței, anunță Sky News. Acesta este primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animalele de companie. Ogarul italian, deținut de un cuplu din Franța, a împărțit același pat cu stăpânii săi.

Proprietarii câinelui au ajuns la un spital din Paris pe 10 iunie, după ce s-au îmbolnăvit.

La mai puțin de două săptămâni, si câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte să se confirme că avea și el variola maimuței.

Cercetătorii de la Universitatea Sorbona au declarat că „e nevoie de investigații suplimentare privind transmiterile secundare prin intermediul animalelor de companie, cum ar fi pisicile și câinii”.

Aceștia fac apel la o mai mare conștientizare și dezbatere cu privire la necesitatea izolării animalelor de companie de persoanele infectate cu variola mainuței.

Citește și: SUA: O doză de vaccin împotriva variola maimuței ar putea fi împărțită la cinci pentru a fi imunizate mai multe persoane

Foto: Shutterstock