Confidenţialitate

Numărul căsătoriilor a crescut în luna iunie, comparativ cu luna mai | AUDIO

În iunie, comparativ cu luna mai, numărul nunților a crescut cu peste 1800.

Situația se explică prin relaxarea condițiilor privind organizarea de nunți  – după ce mii de ceremonii au fost amânate ca urmare a restricțiilor.

Cât despre divorțuri…numărul mariajelor desfăcute în iunie a crescut ușor comparativ cu luna mai.

În luna iunie, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 11.500 de căsătorii. Au fost cu peste 1.800 mai multe decât în mai. Explicabil, câtă vreme abia din iunie au fost permise evenimentele private cu număr redus, dar industria a început să miște. Treptat, numărul de invitați acceptați a sporit, în special pentru cei care s-au vaccinat. Andra Noană, organizator de nunți:

”Cu test sau adeveriță, maxim 400 de persoane la interior, și fără test – maxim 150 de persoane în spații închise. Oamenii au început să își facă nunți din ce în ce mai mici.”

Organizarea nunților a presupus modificări – pentru evenimentele mari, invitații au fost rugați să prezinte dovezile vaccinării sau să se testeze. Din nou, Andra Noană, organizator de nunți:

”Lucrăm cu o firmă care se ocupă de testare. Din păcate, există un timp mort de testare înainte de eveniment dar cred că este un compromis pe care îl face cu drag toată lumeapentru a se desfășura nunta în condiții optime.”

Datele de la Statistică mai arată că numărul divorţurilor a crescut ușor … a fost de 2250 în iunie, cu 70 mai multe față de luna mai.

Cât despre nașteri, au fost mai puține, comparativ cu iunie 2020. Spre exemplu, în iunie s-au născut aproape de 14.900 de copii, număr cu 600 mai mic față de iunie anul trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iorgu Ianuși