Confidenţialitate

Număr record de absolvenți de Medicină, înscriși la concursul de rezidențiat care are loc duminică | AUDIO

Duminică va avea loc concursul de rezidențiat, la care s-au înscris peste 12.500 de candidați. Este un număr record de absolvenți de Medicină înscriși la examinarea care le va permite să profeseze, după cum a anunțat ministrul Sănătății.

Cei peste 12.500 de candidați concurează pe 6.311 locuri scoase la concurs. Aproape 4 mii de locuri sunt disponibile pentru medicină, aproape 1.200 pentru stomatologie, iar 1.087 de locuri pentru farmacie. Alte 92 de locuri sunt disponibile în ministerele cu reţea sanitară proprie, precum cel al Apărării sau de Interne.

Ministerul Sănătății a anunțat că dacă la Medicină, numărul candidaţilor promovaţi este mai mare decât cifra de şcolarizare, atunci va suplimenta numărul locurilor pe care le pot ocupa tinerii medici.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Accesul în clădirea de concurs este permis doar candidaţilor vaccinați împotriva covid, celor care au făcut boala, dar nu mai devreme de acum șase luni sau celor care prezintă rezultatul unui test care să dovedească că nu sunt infectați.

Candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore pentru a depune contestaţii.

Sursa foto: Unsplash / Marcelo Leal

Citește și: Neurochirurgul Dorin Bică: Întrebarea nu este cum îi păstrăm pe medici în România, ci cum îi convingem să se întoarcă pentru a practica în România | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.