Confidenţialitate

Nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii

Meteorologii anunță pentru duminică lapoviță și ninsoare în jumătatea de sud a țării, dar și un strat nou de zăpadă la munte. Maximele de astăzi vor fi cuprinse între -1 și 5 grade. În București este anunțată ninsoare și o maximă de 3 grade.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Precipitații sub formă de ploaie se înregistrează acum pe arterele din Muntenia, Oltenia, Banat și Dobrogea.

Lapoviță se semnalează la această oră pe mai multe drumuri naționale din județele Tulcea, Vâlcea și Mehedinți.

În condiții de ninsoare ușoară se circulă acum pe arterele rutiere din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Ceață densă se semnalează pe mai multe drumuri naționale din județe precum Arad, Timiș, Satu Mare, Sibiu și Mureș.

CNAIR transmite că toate direcțiile regionale sunt mobilizate și vor interveni ”unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță” și face apel, în același timp, la o prudență sporită din partea șoferilor. Reprezentanții companiei naționale de drumuri recomandă limitarea circulației autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 7,5 t, pentru evitarea producerii de blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteorologice.