Nu sunt salvamari pe plajele din Mamaia și Constanța, în minivacanța de Rusalii

Peste 50.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în această minivacanță.

Salvamarii din Mamaia și Constanța nu au ieșit încă de plajă.  Primarul din Constanța promite însă că odată cu semnarea contractului, vor fi salvamari pe litoral, chiar și în extrasezon.

În această perioadă, temperatura apei mării este între 18 și 20 de grade, numai bună de îmbăiere pentru unii turiști. Dacă în minivacanța de 1 mai, cei aflați pe plajele din Mamaia și Constanța au fost supravegheați de salvamari voluntari, în această minivacanță, salvamarii au ales să aștepte încheierea contractului cu primăria Constanța.

În urma licitației pentru achiziția serviciilor de salvamar și prim-ajutor, autoritățile locale au desemnat câștigătoare Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România. Contractul, în valoare de aproape 2,6 milioane de lei, nu a fost încă semnat.

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău spune că procedurile au durat mai mult anul acesta, pentru că ar fi prima oară când se derulează conform legii.

“Este primul an în care procedurile de achiziţie se derulează conform noii legii, o procedură care din punct de vedere al autorităţilor locale este mai laborioasă, mai lungă. În momentul de faţă, municipiul Constanţa este singurul care are asigurată procedura de achiziţie. Pe data de 29 mai am comunicat către câştigătorul procedurii de achiziţie rezultatul procedurii. acum legea prevede un termen în care dânşii trebuie să răspundă. I-am invitat să semnăm contractul”, a afirmat primarul Decebal Făgădău pentru news.ro

El a mai spus că oricât de devreme ar fi fost făcută licitaţia şi declanşate procedurile situaţia nu s-ar fi schimbat.

„Este doar o problemă legată de timp oricât de devreme am fi încercat să facem licitaţia. Gândiţi-vă când s-a aprobat bugetul naţional. La jumătatea lunii martie am aprobat bugetul, apoi, demarăm procedurile de achiziţie. O procedură de achiziţie fără cereri de clarificări este minimum 52 de zile”, a mai spus Făgădău, explicând că sunt mulţi paşi care trebuie urmaţi până se ajunge la câştigătorul unei licitaţii.

Decebal Făgădău a menționat că imediat ce va fi semnat contractul, pe plajele din Mamaia și Constanța se vor afla 90 de salvamari pe toată durata sezonului estival. În plus, din octombrie până în aprilie, vor asigura permanența pentru situații de urgență, câte 10 salvamari.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS