Confidenţialitate

„Nu regret nimic”, în regia lui Eugen Gyemant, are premiera la Teatrul ACT București

„Nu regret nimic”, de Székely Csaba, în regia lui Eugen Gyemant are premiera oficială în acest weekend la Teatrul Act din București.

„Să facem din niște monștri, ființe tridimensionale pe care să le putem nu doar înțelege, ci poate chiar iubi puțin”- este provocarea lansată de regizor. Sau, putem spune, despre torționari cu (măcar puțină) dragoste.

Cei care au lucrat în cadrul temutei Securități de dinainte de 1989 și au avut misiunea de a pedepsi oameni nevionvați, de a-i tortura, nu-și manifestă – cel puțin nu public – vreun regret pentru ororile comise. Din contră, cei mai mulți spun că au fost patrioți și că se cuvenea să îi elimine pe cei care ar fi „greșit” față de regimul comunist. Spectacolul ne amintește că asemenea oameni trăiesc între noi, nu s-au evaporat. Lucrează în continuare în serviciile secrete ori s-au pensionat și nimeni nu le mai știe povestea.

Eugen Gyemant despre „Nu regret nimic” la „Sus cortina!”, sâmbătă, la Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Textul lui Székely Csaba este incredibil de viu, îmbibat de umorul negru care a devenit deja un brand personal al dramaturgiei sale. O poveste care amintește de Leon al lui Luc Besson pune față în față personaje pe cât de întunecate, pe atât de pline de o culoare ca de benzi desenate. Pornind de la o temă politică, textul coboară în dedesubturile psihologiei criminale pentru a descoperi povestea torturilor comuniste din perspectiva torționarului.” Eugen Gyemant – regizor

Premiera oficială are loc în seara de 13 septembrie 2019 (ora 19.30) iar următoarele reprezentații sunt programate sâmbătă, 14 septembrie și pe 10 octombrie (19.30).

Distribuția: Irina Antonie, Dan Radulescu și Lucian Iftime.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

„Spectacolul va combina nostalgia anilor `90 cu universul desenelor animate japoneze pentru a transmite aura de familiaritate și fantastic pe care o exercită asupra noastră ororile despre care știm atât de multe și în același timp, atât de puțin. Dar performanța cea mai mare va fi să facem din niște monștri, ființe tridimensionale pe care să le putem nu doar înțelege, ci poate chiar iubi puțin. ” Eugen Gyemant – regizor

„Nu regret nimic” este o producție Teatrul ACT, susținută – alături de alți sponsori – de Fundația Simona Halep.