Confidenţialitate

Nu avem deficit de medici, dar în 10 județe ar trebui ca angajările să fie fără concurs, spune președintele Colegiului

Angajarea fără concurs a medicilor în 10 judeţe din România. Este soluţia propusă de preşedintele Colegiului Medicilor, pentru deficitul de specialişti cu care se confruntă zonele defavorizate.

Daniel Coriu a amintit că în prezent angajarea medicilor se face în urma unui concurs monitorizat de o comisie în care sunt numiţi doi profesori universitari:

„În România avem cel puțin 10 județe defavorizate din punct de vedere al sursei umane, 10 județe cu sub 500 de medici. Am conturat anumite idei totul pleacă de la anumite schimbări legislative care să ușureze accesul la posturile care vor fi scoase la concurs în viitorul apropiat. Practic, noi propunem desființarea acestui concurs și să fie o angajare pe bază de interviu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Colegiului Medicilor precizează că România nu are deficit de medici, dar jumătate sunt în București și în 5 județe: Cluj, Dolj, Timișoara, Târgu Mureș și Iași.

În restul țării nu există condiții pentru practicarea în siguranță a actului medical, a avertizat Daniel Coriu.

Citește și: Cadrele medicale de la Institutul Fundeni, surprinse fără mască și bând cafea în sala de operații, sancționate cu avertisment scris

Sursa foto: Shutterstock