Confidenţialitate

Cadrele medicale de la Institutul Fundeni, surprinse fără mască și bând cafea în sala de operații, sancționate cu avertisment scris

La trei săptămâni după ce medicul Marius Uscatu critica faptul că unele cadre medicale de la Institutul Fundeni au fost suprinse, într-un reportaj, fără mască într-o sală de operații, Institutul Fundeni anunță Europa FM că cei vinovați au fost sancționați.

Mai mult, conducerea Institutului Clinic Fundeni precizează că a decis să reinstruiască toți angajații care lucrează în blocul oerator.

Institutul Clinic Fundeni a transmis către Europa FM că imaginile preluate dintr-un reportaj Digi 24, în care unele angajate se vedeau band cafea, fără mască, în timpul unei operații, sunt reale.
În urma cercetării, conducerea instituției i-a sancționat cu avertisment scris pe cei care nu purtau mască de protecție, obligatorie mai ales în blocul operator.

„În ceea ce privește veridicitatea imaginilor difuzate de postul TV Digi 24, în care un angajat al Institutului Clinic Fundeni este surprins ca nepurtând masca medicală de protecție, apreciem că acestea sunt conforme realității ceea ce a determinat conducerea ICF să inițieze, imediat, o anchetă internă, declanșând totodată procedurile de cercetare disciplinară cu privire la angajații vizați din blocul operator, rezultând astfel pronunțarea unei decizii de sancționare prin care a fost aplicată sancțiunea avertismentului scris, în temeiul dispozițiilor art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii”, a transmis Institutul Fundeni, ca solicitarea Europa FM.

Mai mult, managii Institutului Clinic Fundeni au decis, în regim de urgență, declanșarea unui program de reinstruire a întreg personalului cu atribuții în blocul operator, și nu doar a persoanelor vizate de cercetarea disciplinară:

„În contextul acestei situații, conducerea IC Fundeni a decis, în regim de urgență, declanșarea unui program de reinstruire în integralitate a personalului ICF cu atribuții în blocul operator, și nu doar a persoanelor vizate de cercetarea disciplinară menționată mai sus, tocmai pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.”

Vă reamintim, chirurgul Marius Uscatu a fost jignit public, pe pagina sa de Facebook, inclusiv de alți medici, după ce a scris că asemenea abateri sunt de neiertat într-o țară civilizată, iar nepurtarea echipamentului de protecție poate fuce la infecții intraspitalicești.

Citește și: Cadre medicale fără mască și bând cafea, în sala de operații la Fundeni. Medicii reacționează: „Horror, inadmisibil”. „Evident trebuia să poarte mască”

Foto: Captură Digi 24