Noul șef al Departamentului pentru Investiții Străine este un fost bancher în cadrul JP Morgan

Departamentul pentru Investiții Străine, fostul minister al Marilor Proiecte condus Dan Șova, va fi preluat de un bancher care a lucrat la JP Morgan.

Premierul Dacian Cioloș l-a numit în această funcție pe Manuel Costescu, fost director în cadrul băncii americane.

Potrivit profit.ro, Departamentul pentru Investiții Străine ar urma să treacă, în perioada următoare, în subordinea Ministerului Economiei.

 

Fostul minister al Marilor Proiecte, condus în trecut de Dan Șova, se numește acum Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

La conducerea acestuia a fost numit în funcția de secretar de stat Manuel Costescu, fost director-executiv al subsidiarei din Londra a băncii JP Morgan.

În vârstă de 40 de ani, Costescu a mai lucrat pentru McKinsey, la biroul din New York al companiei, unde s-a ocupat de clienti din domeniile bancar, media si logistică, dar și pentru o firmă americană de consultanță în energie.

El deține, între altele, un master in dezvoltare internationala în cadrul Universitatii Harvard si o diploma in economie de la Universitatea din Massachusetts.

Potrivit profit.ro, Departamentul pentru Investitii Straine va trece in coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Costin Borc avand intentia de a-l transforma intr-o agentie de promovare a intereselor economice ale Romaniei.

 

Sursă foto: LinkedIn





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS