Confidenţialitate

Noul primar al Chișinăului, Andrei Năstase: Lupta cu Justiția din România face rău întregii regiuni

Proaspăt ales primar al Chișinăului, proeuropeanul Andrei Năstase susține că atitudinea Puterii de la București față de Justiția din România face rău întregii regiuni și Europei în ansamblu.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa FM, liderul Platformei  Demnitate și Adevăr din Republica Moldova spune că prin atacarea Justiției, PSD și ALDE par să se inspire din acțiunile comise de oligarhii care conduc Republica Moldova.

Andrei Năstase a studiat Facultatea de Drept de la Iași, iar timp de trei ani,  a profesat ca procuror.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Lupta cu Justiția va face foarte, foarte mult rău nu doar românilor, României, dar și întregii regiuni, Europei. Iată de ce aș îndemna întreaga clasă politică să se pătrundă de gravitatea acestor demersuri ale Guvernării de la București, să înceteze să se mai lupte, să mai bată în Justiție.

Regretul meu este și mai mare pentru că practicile care sunt puse astăzi în aplicare la București, să știți că au fost preluate de la Chișinău, și regretul meu este că nu am fost auzit atunci când anume la Chișinău, se produceau aceste ilegalități, cu Curtea Constituțională pe post de bâtă.”

Andrei Năstase a fost ales primar al Capitalei Republicii Moldova duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin. Mandatul său va fi de un an.

Asta după ce, primul tur a fost câștigat de contracandidatul socialist Ion Ceban.

Năstase a fost sprijinit și de lideri liberali din România dar și de fostul premier Dacian Cioloș.

Primarul Chișinăului spune că platforma pe care o conduce în Republica Moldova va sprijini PNL la următoarele alegeri de la noi, însă face un apel la Opoziția de la București să se unească și  acționeze unitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul integral realizat de Anca Grădinaru cu Andrei Năstase, în care noul primar al Capitalei Republicii Moldova vorbește despre victoria electorală de duminică și despre planurile privind atragerea și mai multor cetățeni în perspectiva alegerilor generale, îl puțeți asculta mai jos.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.