Confidenţialitate

Cine este Dragoș Cristian Dinu, numit ministru al Fondurilor Europene

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a lui Dragoș Cristian Dinu.

Are 38 de ani și a ocupat până acum postul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Noul ministru al Fondurilor Europene va depune jurământul în această seară la Cotroceni, la 18 și 30 de minute.

Dragoș Cristian Dinu aeste specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Este licențiat în drept și a făcut studii postuniversitare în drept internațional în cadrul Universității București. Din luna mai, a lucrat la ministerul Fondurilor Europene ca secretar de stat. Anterior, timp de 7 ani a fost membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene și a gestionat proiecte de cercetare în domeniul administrației publice.

Începând din 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică sau politici publice. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

În 2006, a fost trainer la British Council, unde a ținut cursuri de pregătire a tinerilor manageri publici, iar de-a lungul timpului a fost consultant în cadrul mai multor organizații non-guvernamentale.

Dragoș Cristian Dinu îl înlocuiește la șefia Ministerului Fondurilor Europene pe Cristian Ghinea, care a demisionat după ce și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare din 11 decembrie, din partea Uniunii Salvați România.