Confidenţialitate

Noul legislativ, în prima sa sesiune ordinară | AUDIO

Aleși în urma scrutinului din decembrie 2020, senatorii și deputații se întrunesc, luni, în prima sesiune ordinară.

Prioritatea zero a noului legislativ este adoptarea bugetului de stat pe anul în curs.

Noua coaliție majoritară și-a propus și corectarea legilor modificate de PSD în legislatura trecută, în special a Codurilor penale.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului vor avea ședințe la ora 13.00, urmând ca două ore mai târziu, la 15.00, senatorii și deputații să se întrunească în plen.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectele bugetului vor fi finalizate de Guvern şi depuse la Parlament la începutul sesiunii, menţionând că se doreşte adoptarea bugetului prin dezbateri parlamentare şi nu prin asumarea răspunderii Executivului, cum s-a întâmplat în 2020.

Liderii partidelor aflate în coaliţia de guvernare au anunţat că între priorităţi se află şi respingerea propunerilor legislative de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală iniţiate de PSD în legislatura anterioară şi care au fost declarate neconstituţionale.

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate ale Senatului au adoptat, săptămâna trecută, un raport de respingere a acestor propuneri legislative, urmând ca plenul să dea un vot şi, ulterior, proiectele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre