Confidenţialitate

Noul director general al Twitter este o femeie. Elon Musk: Își va începe activitatea în aproximativ 6 săptămâni

Elon Musk – actualul directorul general al Twitter – a declarat joi seara, într-o postare pe Twitter, că a angajat un nou director general pentru compania care deține platforma de socializare. Musk a menționat că este femeie și că-și va începe activitatea în aproximativ șase săptămâni.

Elon Musk nu a dezvăluit numele noului director general al Twitter, dar a transmis că, odată ce aceasta își va intra în funcție, el va activa în companiei în rolul de președinte executiv și CTO – Chief Technology Officer, adică Director Tehnic.

Sunt încântat să vă anunț că am angajat noul CEO pentru X/Twitter. Aceasta va începe în aproximativ 6 săptămâni. Eu voi trece pe poziția de președinte executiv și CTO și voi supraveghea produsul, software-ul și sistmele de operare”, este mesajul lui Elon Musk.

Parcursul lui Elon Musk la Twitter

  • Elon Musk a cumpărat Twitter în toamna anului 2022 cu suma de 44 de miliarde de dolari și a preluat funcția de conducere încă de la achiziția companiei, iar multă vreme a insistat că nu este el directorul general permanent al grupului.
  • La jumătatea lunii noiembrie 2022, la doar câteva săptămâni de la achiziția platformei de socializare, Elon Musk declara în fața unui tribunal din Delaware că nu-și dorește să fie CEO-ul niciunei companii.
  • Mai mult, în timp ce depunea mărturie, miliardarul Tesla a spus că se așteaptă să-și reducă activitatea în cadrul companiei Twitter și, ulterior, să angajeze pe altcineva în poziția de CEO, scrie Associated Press.
  • O lună mai târziu, Elon Musk scria pe Twitter că va demisiona din conducerea companiei: „Voi părăsi postul imediat ce găsesc pe cineva suficient de nebun să preia funcția”. Declarația a venit după ce milioane de utilizatori ai platformei de socializare i-au cerut demisia în cadrul unui sondaj derulat pe Twitter. Sondajul a fost creat chiar de Musk și a promis că va respecta alegerea oamenilor.
  • În februarie 2023, Musk declara că până la finalul acestui an va găsi un nou CEO. Imediat de la anunțul miliardarului, acțiunile Tesla au crescut cu 2%. De ce? Acționarii companiei de automobile electrice au fost îngrijorați de cât de multă atenție dedică Elon Musk noii sale companii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elon Musk, în interviu pentru BBC, despre conducerea companiei Twitter: „Dureros, dar plictisitor nu. Un adevărat roller coaster”