Confidenţialitate

Noua Zeelandă: Concurs inedit pentru titlul de „Pasărea Secolului”. Printre speciile înscrise se află Piopio, Huia și Kakapo | AUDIO

Concurs inedit în Noua Zeelandă: Oamenii pot vota „Pasărea Secolului”. Printre speciile înscrise în concurs sunt și unele dispărute – cum ar fi pitulicea de tufiş ȘI Piopio. Concursul este organizat de o asociație de conservare a naturii. Votul este online pe site-ul asociației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ediţia din 2023 a concursului „Pasărea Anului”, o competiţie anuală, a fost redenumită în „Pasărea Secolulul”pentru a celebra cea de-a 100-a aniversare a organizaţiei de conservare a naturii Forest & Bird. 77 de specii de păsări concurează pentru a câştiga acest titlu.

Cinci specii dispărute au fost adăugate pentru prima dată pe listă: Pitulicea de Tufiş, Becaţina de pe South Island, Huia sau Piopio. De exemplu, ultima observare confirmată oficial a unui exemplar de Huia, o legendară pasăre cântătoare, datează din 1907.

Iar printre speciile pe cale de dispăriție se află Kakapo cunoscută sub numele „bufniţa-papagal”. Votul este online pe platforma online a organizației – unde poate fi ascultat sunetul fiecărei specii.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Pește din Grecia, vândut la Obor ca fiind românesc. Croissantele importate iau locul prăjiturilor românești | AUDIO