Confidenţialitate

Noua variantă de coronavirus, Omicron, era prezentă în Europa mai devreme decât se credea, susțin specialiștii din Olanda | AUDIO

Noua tulpină de SARS-CoV-2 a fost confirmată în Olanda la probe prelevate înainte ca alarma să fie trasă de oamenii de știință, care se tem că această tulpină s-ar putea răspândi mai repede și ar putea face vaccinurile mai puțin eficiente.

Olanda este țara care a detectat cazuri de Omicron înainte ca specialiștii să semnaleze potențialul pericol reprezentat de noua variantă de coronavirus.

Oficialitățile din sănătate din această țară spun că la secvențiere au ieșit pozitive două probe noi, luate între 19 și 24 noiembrie. Practic, înainte de zborurile din Africa de Sud către Olanda în care au fost confirmate infectări și cu Omicron.

Nu este clar dacă la noile cazuri descoperite e vorba de persoane care au călătorit recent în Africa de Sud.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor anunță deocamdată 42 de cazuri cu Omicron confirmate în 10 țări de pe continent.  Sunt analizate alte 6 cazuri probabile.

Toate infectările sunt deocamdată la persoane fără simptome sau cu simptome ușoare.

În Europa au fost confirmate până acum 42 de cazuri în 10 țări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Citește și: Grecia: Vaccinarea anti-COVID pentru persoanele de peste 60 de ani ar putea fi obligatorie. Nevaccinații ar putea primi amenzi lunare | AUDIO