Noua televiziune publica din Grecia a inceput sa emita

Este vorba despre o noua etapă a programului de relansare a radiodifuzorului public, după închiderea, în urmă cu peste două luni, a fostului post TV public ERT.

Televiziunea publică din Grecia a emis în direct intre orele 05.00 si 07.00, difuzând o emisiune de ştiri prezentată de doi foşti jurnalişti celebri ai ERT, fostul post TV public, închis fără preaviz pe 11 iunie de premierul grec Antonis Samaras. Noul post public are si un nou nume – DT. Astazi au mai fost difuzate

reluări ale unor filme vechi alb-negru şi documentare, cele mai multe produse de fosta televiziune ERT.

De la ora 18.00, postul DT va difuza meciurile zilei din Liga Campionilor.

Ministrul responsabil de audiovizualul public din Grecia, Pantelis Kapsis, a anunţat că reluarea programelor originale, difuzate în direct, se va face treptat pe noul post de televiziune public. La jumătatea lunii august, ministerul a publicat o listă care cuprindea numele a 5.800 de persoane, printre care foşti angajaţi ai ERT, care vor lucra la noul post TV. Lor li se vor alătura aproape 1.400 de noi angajaţi.

Închiderea ERT – parte a unui plan de reduceri bugetare – a dus la concedierea a 2.600 de angajaţi şi a stârnit un val de emoţie în lumea întreagă, întrucât nicio ţară democratică nu şi-a închis vreodată televiziunea publică.