Confidenţialitate

Guvernul aprobă reintroducerea șomajului tehnic pentru suspendarea temporară a contractului din cauza pandemiei | AUDIO

Guvernul aprobă, în ședința de miercuri, reintroducerea șomajului tehnic. Măsura vine în sprijinul angajaților care vor avea contractul de muncă suspendat temporar după ce activitatea firmei la care lucrează a fost afectată de pandemie.

Șomajul tehnic se va acorda până pe 31 martie, a precizat, la începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă:

„Vorbim despre acordarea unei indemnizații în cuantum de 75% salariului de bază corespunzător locului de muncă ocupat da rnu mai mult de 75% din câștigul mediu salarial mediu brut. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022, în situația suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului pe perioada stării de alertă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel, executivul va plăti o indemnizație de cel mult 75% din salariul mediu brut, după cum spunea la începutul acestui an și Ministrul Muncii, Marius Budăi, în exclusivitate pentru Europa FM:

„Indemnizația de șomaj tehninc, da, va fi 75% din salariul mediu brut prevăzut în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.”

Citește și: Prețul carburanților a crescut cu aproape 40% în ultimele săptămâni. Petrolul, la cea mai mare valoare din ultimii 7 ani | AUDIO