Confidenţialitate

Noul terminal de plecări externe, inaugurat la Aeroportul Internațional Timișoara. Premierul: Avem un plan pentru aderare completă la Schengen până la sfârșitul anului | AUDIO

Aeroportul Internațional Timișoara a inaugurat Terminalul de Plecări Schengen, unde se lucrează încă din noiembrie 2022. Noul terminal, care a costat 190 de milioane de lei, în mare parte bani europeni, este destinat exclusiv pasagerilor care, din 31 martie, vor călători în spațiul Schengen.

A fost aglomerație la inaugurare: între invitați, premierul Marcel Ciolacu și mai mulți miniștri, între care șefii de la Transporturi, Externe și Economie.

Ministrul Sorin Grindeanu speră să fie și pasager al noului terminal

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Să fiu pasager al acestui terminal nou. A crescut sub ochii mei, sub ochii noștri zi de zi, în ultimul an”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Vedem aici o investiție spectaculoasă, la cele mai înalte standarde. Și același lucru se întâmpă în multe alte aeroporturi din țară – aeroporturile din Iași, Craiova sau Târgu Mureș”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Noul Terminal Schengen de la Timişoara are o suprafață de 8000 de metri pătrați, o înălţime de aproape 14 metri și poate procesa 800 de pasageri pe oră – ceea ce înseamnă că pot fi operate simultan mai multe aeronave.

În total, au fost instalate 18 ghişee de check-in şi 6 porţi automate de scanare a documentelor.

Cu ocazia inaugurării de la Timișoara, premierul și alți miniștri au spus că Guvernul ar avea un plan… ca să intrăm în Schengen și cu frontierele terestre până cel târziu la sfârșitul anului.

Adrian Câciu, ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene: „Sperăm să se finalizeze integrarea totală în spațiul Schengen”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vă asigur că avem un plan pentru ca până la sfârșitul anului să avem aderare completă la Schengen, inclusiv terestru”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cu siguranță, în toamnă sau în iarnă, când se vor finaliza și suntem toți, ca să spun așa, în echipă, sperăm să se finalizeze integrarea totală în spațiul Schengen”, a declarat ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Presa locală amintește că nu au dat curs invitației președintele Klaus Iohannis și președinta Comisiei Europene.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Timișoara

Citește și: Vreme deosebit de caldă la final de săptămână. Temperaturile vor înregistra pragul unei zile de vară | AUDIO