Confidenţialitate

Nou termen în Dosarul Colectiv, la Tribunalul București

Un nou termen în procesul Colectiv: magistrații Tribunalului București analizează dosarul incendiului din clubul bucureștean care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Instanța nu a început încă judecata pe fond în acest caz.

Cauza a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins solicitarea familiilor celor decedaţi şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor.

În Dosarul Colectiv s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii. Patronii clubului Colectiv şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015 sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în formă agravată. Iar fostul primar Piedone a fost trimis în judecată, alături de alţi trei funcţionari din primărie, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Aceștia au eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru clubul Colectiv, prin încălcarea legii privind securitatea la incendiu.

În urma incendiului şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.