Confidenţialitate

Nou termen în dosarul Colectiv

Ultimii trei inculpaţi din dosarul Colectiv vor fi audiaţi, joi, la Tribunalul Bucureşti, urmând a se trece la dezbateri finale în procesul în care sunt judecaţi patronii clubului şi fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

La ultimul termen, judecătorul care se ocupă de caz a anunţat că nu acceptă ca avocaţii să lipsească. În caz contrar, va apela la avocaţi din oficiu.

Audierile care încep joi ar putea dura câteva zile – a anunţat judecătorul de caz încă de la ultimul termen al procesului, care a avut loc în 14 noiembrie.

Printre cei audiaţi astăzi se află şi cel care s-a ocupat de focurile de artificii de la care ar fi pornit incendiul din Clubul Colectiv.

În cursul procesului, avocatul unuia dintre patronii clubului, a făcut o cerere de recuzare a judecătorului Mihai Balanescu. Solicitarea a fost, însă, respinsă.

În aprilie 2016, dosarul ‘Colectiv’ a fost trimis în instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Doi ani procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu.

Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime.