Nou şef al SIE, Gabriel Vlase a depus jurământul

Gabriel Vlase a depus, joi, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, post în care a fost validat de Parlament miercuri, la propunerea şefului statului.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, au participat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi generalul Silviu Predoiu, notează Agerpres.

Şeful statului i-a urat succes noului director al SIE.

”Sper să ajungeţi la concluzia că aţi făcut un pas corect acceptând”, i-a spus Klaus Iohannis lui Gabriel Vlase, care anterior a demisionat din funcţia de deputat PSD.

Conducerea SIE era asigurată interimar de generalul Silviu Predoiu din septembrie 2016, când Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat.

Gabriel Vlase a absolvit, în 1996, Institutul Politehnic Bucureşti, iar ulterior a urmat programul de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici – Institutul Naţional de Administraţie.

În 2005, Gabriel Vlase a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare. Un an mai târziu a obţinut un MBA la Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, a absolvit Colegiul Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii şi a urmat programul pentru Înalţi Oficiali (SES), Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate – Garmisch, Partenkirchen, Germania.

În 2010, Gabriel Vlase a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS