Confidenţialitate

Nou naufragiu al unui vas cu migranți în Mediterana

Aproape 60 de migranţi care intenţionau să ajungă în Europa, între care femei şi copii, s-au înecat luni într-un naufragiu în largul Libiei, o nouă dramă a imigraţiei ilegale în Marea Mediterană, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

“Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a precizat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de capitala Tripoli, pe coasta de vest a Libiei, ţară din Africa de Nord aflată în haos din 2011.

”Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, a adăugat OIM pe contul său de Twitter, referindu-se la ”o altă tragedie” a migranţilor pe această ”rută periculoasă”.

OIM nu a precizat cetăţeniile migranţilor, dar imagini difuzate de organizaţie arată echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor vizibil epuizaţi, toţi părând a fi din ţări din Africa subsahariană.

În pofida insecurităţii persistente, Libia rămâne un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi în fiecare an care încearcă să ajungă în Europa prin zonele de coastă ale Italiei, la aproximativ 300 km distanţă de coastele libiene.

Numărul migranţilor care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta, a subliniat OIM la jumătatea lunii iulie. Aproape 900 de persoane au murit în Marea Mediterană în acest an.