Notiţe ale lui Emil Cioran vor fi licitate de la 5.000 de euro

Douăzeci şi şapte de file scrise de mână de Emil Cioran, în limba română şi franceză, vor fi licitate la Artmark cu preţul de pornire de 5.000 de euro.

Licitaţia se numește „Mari Gânditori Români” și va avea loc pe 31 octombrie la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Sunt cuprinse manuscrise, cărţi rare, corespondenţe şi alte obiecte legate simbolic de personalităţi de marcă, precum Lucian Blaga, Emil Cioran și Mircea Eliade.

Gânduri şi idei”, manuscris cu 19 file al lui Emil Cioran, în limba română, are un preţ de pornire stabilit la 3.500 de euro, iar un „Carnet de panseuri”, de 37 de file, 2.000 de euro.

De asemenea, „Cuvinte despre o filosofie”, de Mircea Eliade, trei file, are un preţ de pornire de 1.500 de euro.

Alte loturi puse în vânzare sunt „Monografia completă a lui Constantin Brâncuşi”, de V.G. Paleolog, cu 900 de euro.

Totodată, „Ultima fotografie a lui Emil Cioran”, de Carlos Freire, în care apare alături de fratele său, Aurel Cioran, în toamna lui 1994, la Paris, are un preţ de 600 de euro.

O scrisoare trimisă de Lucian Blaga lui Mircea Eliade, despre „omul universal”, 25 august 1937, cu 4 file, pe hârtie Mills, însoţită de carte de vizită a lui Lucian Blaga va fi licitată de la 600 de euro.

Licitaţia „Mari Gânditori Români” va avea loc la ora 19:00, iar de la ora 20:00 va începe „Licitaţia de Eleganţă şi Bijuterii Importante”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS