Nor roșiatic deasupra Combinatului Siderurgic din Galați

Un nor roșiatic, de mari dimensiuni, a acoperit cerul, în această dimineață, deasupra Combinatului Siderurgic din Galați.

Norul uriaș a putut fi observat de la kilometri depărtare din toate colțurile orașului.

Oamenii aflați pe stradă la acea oră s-au plâns și de un miros înțepător- transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Uriașul nor roșiatic a acoperit cerul deasupra combinatului, în zona Oțelăriei. În prima fază, s-a crezut că este vorba despre un accident pe platforma siderurgică.

Zeci de fotografii cu norul de mari dimensiuni au post postate de internauți pe rețelele de socializare. Toată lumea se întreba ce s-a întâmplat la combinat.

După mai bine de 3 ore de la apariția norului, surse din Combinatul Siderurgic au spus că norul roșiatic a apărut în urma deversării controlate a unui vagon cu fontă lichidă într-un bazin tehnologic.

Ulterior, fonta este retopită și introdusă în circuitul tehnologic.

De menționat este faptul că, pe timpul acestor deversări de fontă lichidă, în atmosferă ajung cantități mari de oxizi de fier.

Reprezentanții Agenției de Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu din Galați au declarat că norul format deasupra platformei siderurgice nu a poluat atmosfera.

Foto: Grupul Șoferilor din Galați

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS