Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Noile reguli pentru călătoria cu STB sau taxiul

Dacă vă deplasați în localitate folosind transportul în comun de suprafață, trebuie să respectați mai multe reguli pe perioada stării de alertă.

Dacă vehiculul are cel puțin două uși, se va urca doar prin față. Coborârea se va face folosind celelalte uși.

Folosirea măștii de protecție este obligatorie pentru pasageri și șoferi deopotrivă.

În taxiuri și în mașinile care fac transport în regim de taxi, pasagerii nu mai au voie să stea pe scaunul din dreapta șoferului.

În teorie, la urcarea în vehicule vor fi montate dozatoare cu dezinfectant. E drept, nu e clar cât de des vor fi reumplute.

Mijloacele de transport vor fi dezinfectate înainte de plecarea în cursul și pentru a evita aglomerația, trebuie puse în circulație toate autobuzele sau tramvaiele disponibile.

Șoferii și călătorii vor purta în mod obligatoriu măști de protecție și în Ordinul comun semnat de Miniștri Transporturilor și Sănătății se mai menționează că dacă vehiculul are cel puțin două uși, se va urca doar prin față.

Surse din cadrul STB spun că măsura e greu de aplicat întocmai în cazul tramvaielor.

Nu e foarte clar nici cum anume se va evita supra-aglomerarea, dar o soluție ar putea fi verificările făcute de controlori.

Cei care se deplasează cu taxiul sau alte mașini care fac transport în regim de taxi, trebuie să știe că nu mai au voie pe scaunul din dreapta șoferului.

Dacă șoferul se oferă să urce bagajul în mașină, e obligat să folosească mănuși.

De asemenea, mașina trebuie dezinfectată zilnic și evident, șoferul și pasagerii trebuie să poarte măști de protecție.