Confidenţialitate

Noi senzori de măsurare a calității aerului, în Capitală

44 de senzori care vor măsura calitatea aerului în București au început déjà să fie montați la spitale și unități de învățământ din oraș. Datele vor putea fi consultate pe platforma Aerlive.ro și pe site-ul primăriei generale, pentru a vedea cât de poluat este aerul pe care îl respirăm.

Bucureștiul mai are circa 40 de senzori pentru calitatea aerului. 30 – se află la școli. Instalarea a încă 44 este departe de a rezolva problema în Capitală, dar este încă un pas – spune Oana Neneciu, de la Ecopolis, organizație parteneră a proiectului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Datele colectate de senzori vor fi folosite în identificarea clară a surselor de poluare, în studii și, nu în ultimul rând, pentru găsirea unor soluții pentru reducerea poluării în zonele respective.

Senzorii de poluare sunt montați de Primăria Capitalei împreună cu Ecopolis. Iar inițiativa este susținută de Parteneriatul pentru Orașe Sănătoase, o rețea globală alcătuită din 70 de orașe din întreaga lume, care are ca scop prevenirea bolilor provocate de poluare precum cancerul, afecțiunile cardiace și respiratorii.