Confidenţialitate

Noi restricții așteptate în Italia de Paști

Noul Guvern italian este așteptat să emită un decret ce va fi valabil timp de o lună, din 6 martie, cu interdicții și restricții inclusiv cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Conform Agenției ANSA, citată de Mediafax, ar putea fi prelungită interdicția de deplasare între regiuni, valabilă acum până pe 27 martie. Vor fi permise revenirea la locuința reședință, deplasările din motive de serviciu, sănătate sau urgențe.

Italienii vor putea merge la a doua casă chiar dacă acestea sunt în zone roșii, însă numai pentru reunirea familiei. Călătoriile turistice vor fi și ele cel mai probabil interzise. În unele cazuri, regiunile pot decide, mai ales în zonele cu risc epidemiologic, interzicerea deplasării la a doua casă.

În ce privește cinematografele și teatrele, ministrul pentru Afaceri Regionale Mariastella Gelmini a anunțat că o posibilă redeschidere ar putea veni în aprilie. Se lucrează la un protocol rigid care include utilizarea măștilor, distanțarea în încăperi, măsurarea temperaturii, etc. De asemenea, ministerul lucrează pentru a menține muzeele deschise și în zilele de sâmbătă și duminică. Acum sunt deschise doar în zilele lucrătoare, în zona galbenă.