Confidenţialitate

Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere: Cursuri de șofat defensiv și de prim-ajutor | AUDIO

Cei care vor să obțină carnetul de conducere sau să și-l recupereze după ce le-a fost suspendat vor trebui să ia cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor. Legea care introduce aceste cursuri, iniţiata de deputaţii PSD Mircea Drăghici şi Alfred Simonis, a fost promulgată de președinte. România se află în continuare în topul statelor cu cele mai multe accidente produse în traficul rutier, iar documentele Comisiei Europene arată că avem cel mai mare număr de decese cauzate în traficul rutier.

Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Numai în 2020, în urma accidentelor produse pe teritoriul țării au fost plătite despăgubiri de peste 3 miliarde de lei, peste trei sferturi fiind pentru daune materiale, iar 21% pentru vătămări corporale.

Legea îşi propune și să responsabilizeze șoferii care, deşi sancţionaţi, nu-şi achită amenzile şi continuă comportamentele periculoase: ei vor avea doar 6 luni să plătească amenzile iar daca nu o fac li se vă suspenda permisul.

Sursa foto: Unsplash / why kei

Citește și: Accident grav în Bucureți: O mașină a Poliției a lovit două minore. Una dintre fete a decedat

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.