Confidenţialitate

Noi reguli în magazinele din Capitală: Cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client și distanțare de 2 metri | AUDIO

Au fost discuții miercuri la prefectura Capitalei privind noi reguli pentru magazine, astfel încât să fie evitată aglomerarea acestora.

Concluzia: magazinele mari trebuie să asigure cel puțin 7 mp pentru fiecare client, iar magazinele mici trebuie să respecte distanțarea de 2 metri.

Iar în funcție de numărul coșurilor de cumpărături, va fi permis și accesul în magazin.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „Fiecare magazin să anunțe care este capacitatea maximă și această capacitate urmează să fie calculată în mod diferit, în funcție de mărimea magazinului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, în funcție de magazin, la intrare ar putea fi montat un contor pentru a ști câte persoane sunt deja în interior. Dacă este depășit numărul maxim de persoane, restul clienților trebuie să aștepte afară. Un indicator poate fi coșul de cumpărături:

„S-a discutat despre coșuri, unele magazine, în special cele mici, ar putea să prefere, o astfel de soluție, magazinele mari au obiecțiuni întemeiate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul spune că nu este o măsură obligatorie, dar magazinele trebuie să se asigure că nu se mai formează aglomerații.

În București, magazinele se închid la ora 18.00 vinerea, sâmbăta și duminica. În restul săptămânii, se închid la ora 21.00.