Noi proteste – VIDEO LIVE

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică seara în Piaţa Victoriei, din Bucureşti. Potrivit intențiilor exprimate în rețelele de socializare, protestatarii intenţionează să plece în marş din Piaţa Victoriei, pe traseul Bulevardul magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, cu oprire în faţa Curţii Constituţionale.

Într-un eveniment creat de grupul ”Corupția ucide” pe Facebook sub titlul ”Împreună salvăm țara de corupți” și-au exprimat interesul pentru proteste peste 10.000 de persoane.

Noile proteste pornesc de la cele mai recente decizii ale Curții Constituționale. Aceasta a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională, a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu și a cerut Parlamentului să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile.

Peste 100 de persoane protestează și în Piața Mare din Sibiu, împotriva partidelor de guvernământ.  Proteste, mai restrânse ca amploare, sunt anunțate și în Arad și Cluj-Napoca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS